Cine este Alfa Wassermann?

Alfa Wassermann este o companie cu o istorie de 60 de ani, prezentă în peste 60 de țări din lume, în permanență preocupată de investiția constantă în cercetare şi dezvoltare.

Sediul central se află în Bologna, Italia, iar divizia sa internațională, la care este arondată și România, are sediul la Milano.

Din punct de vedere al cercetării și dezvoltării, peste 60% din cifra de afaceri Alfa Wassermann este generată de produsele create în laboratoarele proprii de cercetare.

Din punct de vedere al tehnologiei, Alfa Wassermann deține fabrici în care produce pentru peste 30 de companii multinaționale (începând cu Pfizer) cu peste 30 milioane de unități produse pe an, în conformitate cu standardele GMP.

Prin filiala din SUA, Alfa Wassermann este lider mondial în producerea echipamentelor necesare ultracentrifugării folosite în fabricarea vaccinurilor și fiecare al doilea vaccin din lume este centrifugat pe un echipament Alfa Wassermann.

Filozofia Alfa Wassermann se bazează pe aplicarea celor mai noi tehnologii şi descoperiri în medicină, biologie şi studiul genomului pentru beneficiul pacienţilor. Obiectivul fundamental al Alfa Wassermann este acela de a avea grijă de sănătatea oamenilor printr-o politică bazată pe principii morale înalte.

În România, compania Alfa Wassermann este activă prin reprezentanţă din anul 2007, având în portofoliu o serie de produse cu prescripţie medicală şi suplimente alimentare, printre care Zir-Fos® şi AlaNerv®.

Istorie

  • 1948 - Alfa Wassermann a fost fondată în Bologna.
  • 1960 - S-au deschis laboratoarele de cercetare. Din acest moment, utilizând cele mai avansate tehnologii, Alfa Wassermann a dezvoltat o serie de produse inovative, care au contribuit considerabil la creşterea companiei.
  • 1989 - S-a creat Divizia Internaţională care cuprinde în acest moment o reţea de distribuitori şi parteneri în peste 60 de ţări. Pe parcursul anilor, în numeroase ţări, printre care şi România, Alfa Wassermann a deschis propriile reprezentanţe.
  • 1998 - A fost achiziţionată în Statele Unite o companie cunoscută mai târziu ca Alfa Wassermann Inc. din industria biomedicală, deschizând calea către extinderea spre continentul american.
  • 2003 - Prezenţa Alfa Wasserman în peninsula iberică a fost consolidată prin achiziţia Bama-Geve S.L., o companie cu vechime şi poziţie respectabilă în piaţa farmaceutică spaniolă şi BioSaúde-Produtos Farmacêuticos Lda., o companie tânără portugheză cu afaceri în creştere.
  • 2004 - 26 mai: Agenţia Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a aprobat cea mai importantă molecula inovatoare din portofoliul Alfa Wassermann. Medicamentul este prezent şi pe piaţa din România din anul 1998.
  • 2008 - În perioada 2005 - 2008 s-au adăugat noi subsidiare în Polonia, România, Rusia şi Turcia.